Strategii de învățare independentă la copii

Curs pentru copii realizat de mindfactory.ro la Cabinet Individual Psihologie Cristina Tohănean

La începutul implementării programului toți copiii vor fi evaluați cu Chestionarul de evaluare a strategiilor de învățare SMALSI (click aici pentru detalii despre SMALSI).


curs strategii de învățare SMALSI

DE CE?

      Elevii care dețin abilități de învățare viabile, ating performanțe mai mari în ceea ce privește sarcinile scolare. Învățarea inteligentă poate fi aplicată chiar de catre școlarul mic, dacă acesta este direcționat adecvat de către adult. Copiii întâmpină frecvent dificultăți în organizarea programului lor de lucru, în efectuarea temelor, în învățarea poeziilor și a altor lecții, mai ales în condițiile suprastimulării actuale, cauzate de consultarea mai multor manuale, culegeri, auxiliare, soft-uri educationale s.a.m.d. – acest fluviu de informații invadând copilul nepregătit psihologic să învețe selectiv și să facă apel la mnemotehnici.

Copii cu vărsta între 8 si 12 ani, care întâmpină unele dificultati la pregatirea lectiilor sau doresc să își optimizeze abilitatile de învățare.

CE ÎNVĂȚĂM?

1. Strategii de învățare:

2. Tehnici de (auto)organizare

3. Strategii de cultivare și menținere a motivației pentru învățare

CUM?

     Vom transforma experiența de învățare într-o experiență plăcută! Ne vom juca cu tehnici precum: tehnica plusurilor și minusurilor, cardurile cu sarcini, diagrama Venn, fișa personală. Vom asculta povești teraputice, vom face jocuri de relaxare și jocuri de rol

CÂND?

Sâmbăta, de 2 ori în fiecare lună în intervalul 10:00-11:00

CÂTE ORE?

10 ore (1 oră evaluarea SMALSI, 9 ore de curs)

CÂȚI PARTICIPANȚI?

Nr. de participanti: 8-10

CE PRIMIM LA FINAL?

La sfârșitul cursului, fiecare copil va primi raportul de evaluare SMALSI, mapa cu fișele de lucru parcurse la activități și o fișă de feedback pentru părinți.

CUM NE ÎNSCRIEM?

Persoană de contact pentru înscrieri: Cabinet Psih. Cristina Tohanean, tel. 0723552250, office@mindfactory.ro