Înțelegi matematica

Înțelegi matematica

Instrument didactic video online pentru clasa a 5-a

Realizat după noua programă 5-8 / 2017, ordinul ministrului 3393/28.02.2017

Cum creștem calitatea lecțiilor și rezultatele la învățare? Cum ne asigurăm că toți copiii a înțeles lecția? De câte ori trebuie să explicăm pentru a nu lăsa nici un copil în urmă? Părinții pretind rezultate deosebite de la instituții de învățământ de elită. Modul de predare clasic își arată limitele, suntem nevoiți să introducem moduri noi și eficiente de învâțare la clasă. Materialele video pentru TOATE lecțiile sunt doar începutul, dar un început necesar.

Am conceput instrumentul video exact pentru această problemă, la cererea învățătorilor și profesorilor. Aducem un aer proaspăt și modern lecțiilor de matematică prin explicarea conceptelor noi în mod grafic, dinamic și îndrăgit de copii. Copiii sunt bombardați de materiale video, creierul lor este obișnuit cu un ritm alert de prezentare a infomației, la desenele animate cadrul se schimba la 3 secunde. Puteți ține pasul cu acest ritm folosind tabla, creta sau planșele?

Lecțiile video durează aprox. 10 minute și sunt excelente pentru atragerea atenției în clasă și pentru primul contact cu o noțiune nouă. Fiecare lecție conține grafică video, conținut conform programei școlare și sunt menținute la zi. În structura lecției se găsește atât conținut de specialitate cât și conțint motivațional și, poate cel mai important, răspunsul la întrebarea: la ce e bun?

Accesul este online, filmele se pot vizualiza în clasă, la after school sau acasă. Fiecare copil are acces pe bază abonament. Conținutul este mereu întreținut pe baza feedback-ului primit de la cadrele didactice. Pe lângă filme, pe platformă vor exista jocuri tematice pentru exersarea operațiilor matematice și pentru fixarea anumitor concepte importante.

Observăm că dispozitivele mobile, tablete, telefoane și-au făcut loc în viața noastră și a copiilor dar din păcate conținutul potrivit și util pentru copil este foarte rar. Există câteva materiale gratuite dar chiar și acestea au deficiențe în a ajuta copilul în demersul școlar. Manualele digitale sunt și ele greu de folosit și mult prea apropiate de paradigma creion-hârtie. Nu ar fi minunat dacă am avea tot timpul ceva util de arătat copilului? Unii părinți limitează sau chiar interzic accesul copiilor la aceste dispozitive și pe bună dreptate. Aceste lecții ajută și acești părinți să expună copilul la un conținut util, controlat și limitat în timp pentru a nu suprasolicita ochii, postura și pentru a nu afecta capacitatea de atenție.

- Platformă online pentru învățarea matematicii

Intră acum pe mquest.ro pentru începe să înțelegi cu adevărat matematica.

Abonează-te la canalul de yutube.com pentru a primi ultimele noutăți.